Céges buli

Az év ezen időszakában megszaporodnak a céges vacsorák, bulik, amikor a vállalat vezetői összejövetellel zárják méltón az évet. Többnyire nem csak évértékelésre kerül sor, de alkalom nyílik olyan kollégákkal is találkozni, szót váltani, akikkel egyébként nem sikerül, így csapatépítő célja is van. Miután megköszönték nekünk az évet alkalom nyílik egy jó vacsorára, kellemes iszogatásra, de van néhány dolog, amit érdemes betartani. Cikkünkben összeszedtünk, mire érdemes figyelni, ha nem akarod, hogy a következő karácsonyig rólad beszéljenek a kollégák.

1. Nem vagy a munkahelyen, de nem is a haverjaiddal bulizol

Teljesen rendben van, hogy elengeded, és jól érzed magad, de attól ez még egy munkahelyi szituáció. A kollégáid és a főnököd is ugyanolyan szemmel fog vizslatni, ezért legalább olyan óvatosan bánj a szavakkal, viselkedéseddel, mintha munkahelyen lennétek. Attól, hogy önfeledten elbeszélgetsz a feletteseddel a táncparkett szélén 1-1 sörrel a kezetekben, ez nem a megfelelő alkalom, hogy elmondd mindennek a céget, de a fizetésemelés igényedet is jobb ha egy másik időpontra tartogatod.

2. Ne foszd ki az italpultot!

Habár ingyen van az alkohol, fontos, hogy tartsd a mértéket. Ha ezt a lépést sikerült betartanod, akkor már nagy baj nem érhet a céges bulin. Ha iszol, annyit igyál, hogy kellően feloldódj a társaságban, de ne annyit, hogy túlságosan is.

3. Nem csak a tied a svédasztal!

Tudom, tudom, a pia után, most az ételtől is megfosztunk, de erre is illik odafigyelni! Valószínűleg nem lesz gond, ha több kört is teszel a svédasztal felé, de egyszerre csak egy ember adagját tedd a tányérodra. Hogy „nem csak tiéd”, úgy értjük, hogy a kollégáknak is hagyj a felkínált étekből, nem pedig úgy, hogy a rántott húsos tál fele a táskádban landoljon. Ne itt kezdd el a karácsonyi „bevásárlást”!

4. Ez nem a szinglik éjszakája

Még ha régóta is szemezel az egyik kollégáddal, akkor sem ez a legjobb alkalom arra, hogy elkezdődjön a románc köztetek. Végre van lehetőség jobban megismerni egymást, de következő lépést tartsátok meg kettőtöknek! Ne a kollégák szeme láttára essetek egymásnak, ezzel magatokat is megkímélve a kéretlen pletykáktól.

5. Ne maradj reggelig!

Nem veszítesz sokat, ha kényelmes időben távozol, de annál kellemetlenebb lehet, ha az utolsók között része vagy a keménymagnak. Gondolj a hétfőre, amikor az esetleges összeborulásról, verekedésről, rókáról, kínos pillanatokról mesélnek a többiek. Örülni fogsz, hogy ezeknek a történeteknek nem te vagy a főszereplője.

5 +1 Óvatosan a +1 fővel

Először is csak akkor vigyél magaddal valakit, ha azt külön jelzi a munkáltatód. Abban az esetben, ha szabad a pálya, akkor is jól gondold meg ki lesz a választottad. Előfordul, hogy te mindent betartottál a fentiekből, ő viszont hírből sem hallott a róluk, és éppen miatta kell majd fognod a fejed a következő hétfőn.

Ha mégis valami gond adódott, és munkahelyet kell váltanod, mert nem sikerült megfelelően összebarátkoznod a kollégákkal, vagy éppen túl jól sikerült a buli, nézz körül állasaink között! Biztosan találsz számodra megfelelőt! 🙂 Vagy olvasd el egy korábbi írásunkat, arról, hogyan hódítsd meg a munkaerőpiacot!

 

Magony Gabriella