munka vállalás

Félsz a következő álláskereséstől? Ezzel biztosan nem vagy egyedül! Éppen ezért, mi a Delegonál összefoglaltuk a 10 legjobb tippünket, amire szükséged lehet, a munkakeresés rögös, problémákkal teli útján. Így készen állsz majd munkaerőpiac meghódítására!

1. Tudd mit akarsz!

Először is, légy őszinte magaddal azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnél pontosan. Gondolkozz el milyen típusú munkát végeznél szívesen. Aztán ezzel együtt szedd össze azokat a negatív dolgokat, amelyek váltásra sarkalltak téged a jelenlegi munkahelyeden és ezeket kerüld el messziről.
Röviden: találd meg, miben vagy igazán , és kezdj ott. Így önbizalmat építhetsz magadban és magabiztosan vágsz neki egy új problémának.

2. Maradj pozitív és ne stresszelj!

Lássuk be, a negatív világszemlélet soha nem vezetett senkit sehová. Nem kell kétségbe esetten azon stresszelni, hogy mikor fognak már keresni egy adott jelentkezés után. A higgadtság a kulcs a pozitivitás fenntartásához. Talán a legjobb módszer ennek elérésére, ha a munka keresésre szánt időt a napod egy meghatározott időkeretére korlátozod. Így rendszerezni tudod a napi teendőidet és nem fogsz annyit stresszelni egy-egy hívás miatt!

3. Ne várj gyors sikert!

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz, vagy gyors. Próbáld meg nem siettetni a folyamatot. Mentálisan készítsd fel magad, hogy talán több hónapig fogsz keresgélni amig végül eléred a célodat és megtalálod a neked megfelelő állást. Ahol végre kényelmesen eltudsz helyezkedni.

4. Ne félj a munka közvetítő cégektől!

Sok vállalat alkalmaz munkaerő-közvetítő ügynökségeket a megüresedett pozíciók betöltéséhez. Ezért az ilyen toborzókkal, cégekkel való együttműködés nagyon hasznos lehet álláskeresés során. Ők tapasztalataidnak megfelelően olyan állásokat ajánlanak, ami neked megfelelhet. Sőt, segítenek neked egy versenyképes önéletrajz összeállításában, mind ezt ingyen és bérmentve.

5. Legyen ütőképes önéletrajzod!

Az önéletrajz még mindig az álláskeresés egyik legfontosabb eszköze. Mindig tartsd naprakészen, hogy minden aktuális információt megtudjanak rólad az adott cégek. Ha a jelenlegi önéletrajzoddal nem érsz el eredményeket, fontold meg annak átdolgozását, hogy új színekben tüntesd fel magad a munkaerőpiacon.

6. Készülj fel az interjúra!

Az interjúk lehetőséget adnak arra, hogy „eladd” magad az adott cégnek. Legyél érdeklődő, jegyzetelj és tudj meg többet a meghirdetett pozícióról. Mutass magabiztosságot az interjú során, de hagyd, hogy az interjúztató kezdje el a beszélgetéseket. Hallgass figyelmesen és még a nehéz kérdéseket is egy mosollyal köszöntsd.

7. A több nem jobb!

A minőség többet ér, a mennyiségnél. Ezért légy türelmes és csak olyan helyre add be a jelentkezésedet, ami tényleg érdekel és szívesen dolgoznál az adott pozícióban. Könnyebb lesz neked is, mivel nem kell kapkodnod a fejed, hogy mégis mire jelentkeztél. A másik oldalról pedig, a munkáltatóknak is könnyebb lesz. Ezáltal nem kell átböngészniük azt az önéletrajzot, ahol a jelölt számukra nem igazán releváns.

8. Tanulj meg veszíteni!

Nem ritka, hogy egyszerre több embert is interjúztatnak egy időben. Az, hogy ilyen körülmények között is kiválasztanak nagyon csekély, ezért készülj fel a kudarcra is. Ne csüggedj, ha nem te vagy a befutó! Tanulj a hibáidból! minden kudarc újabb lehetőségeket takar, amit, ha megragadsz akkor a sikered elkerülhetetlen.

9. Ne égess fel minden hidat!

Ha sikeresen vetted az akadályokat és/vagy végre büszkén tarthatod új szerződésedet a kezedben. Kérlek ne felejtsd el, hogy békében válj és előző munkáltatódtól, kollégáidtól. Kitudja, mikor lesz rájuk újra szükséged és talán még nagy segítségedre is lehetnek a jövőre nézve.

10. Készülj fel az első munkanapra!

Már az első munkanapod döntő fontosságú – az első benyomás rólad meghatározhatja, milyennek látnak téged a főnököd és a munkatársaid. Ha valamit nem értesz, ne félj kérdezni. Kollégáid megpróbálnak majd mindenben segíteni, hogy a te és az ő munkájuk a lehető legzökkenőmentesebben haladjon.

 

A munkakeresés egy hosszú és bonyolult folyamat. Mi a Delegonál mindent megteszünk, hogy segítségére legyünk a munkavállalóknak és akár azonnali kezdéssel foglalhatják el az új pozícióikat.
Találd meg te is az álom munkádat, nálunk a Delegonál!

 

Gábor Sándor