munka nyomás alatt

A nyomás alatti munkavégzéshez olyan korlátokkal kell megbirkózni, amelyek gyakran kívül esnek az a saját komfortzónánkon. Ezek lehetnek az utolsó pillanatban felmerülő változások, közelgő határidők és a feladatok elvégzéséhez szükséges tudás hiánya, gyakran stresszes helyezeteket okoz.
Nyomás alatt dolgozni azt is jelenti, hogy mindig minden áron jól kell teljesíteni egy adott munkakörben. Nem szabad engednünk, hogy a stressz befolyásolja a munkánk minőségét. A legjobb az, ha félretesszük a frusztrációt és az érzelmeket, hogy megtaláljuk a legjobb módját annak, hogy nyugodtan tudjuk folytatni a munkát.

Miért fontos a terhelhetőség?

A munkáltatók az interjúk során, gyakran teszik fel azt a kérdést, hogy az illető tud e nyomás alatt dolgozni. Ez egy olyan képesség, amit sok cég keres a leendő kollégáikban. Egy ilyen személy mindig, minden esetben megtudja őrizni a hidegvérét, legyen szó bármilyen feszült vagy stresszes helyzetről.
Sok esetben a különbséget egy átlagos és egy kiváló dolgozó között az jelenti, hogy képes-e jól teljesíteni olyan krízishelyzetekben, amikor gyors döntésre van szükség.

Hogyan tudod fejleszteni ezt a képességet?

Nem számít, hogy hol dolgozol, kétségtelenül lesznek olyan pillanataid a munkád során, amikor nagy nyomás alatt kell elvégezned a rád kiszabott munkát.
Azt, hogy ezt jól tudd kezelni több dolgot is megtanulhatsz az életed során:

  • Tervezés: Szánj 10 percet arra, hogy felmérd az adott problémát, ezzel talán egy másik perspektívából is láthatod adott feladatot. Majd találd ki a menetét annak, hogy hogyan tudod ezt a leghatékonyabban megoldani.
  • Átszervezés: Priorizáld úgy a feladataidat, hogy az az adott probléma megoldásának kedvezzenek. Így mindig csak az adott cél elérésére tudsz majd koncentrálni.
  • Alkalmazkodás: Összpontosíts mindig a feladatra és soha ne veszítsd szem elől a végcélt. Légy rugalmas és mindig alkalmazkodj a változó tényezőkhöz.
  • Csapatmunka: Maradj nyugodt és ne félj más segítségét kérni, mert a munkatársaiddal egy közös célért dolgoztok.

Mindenki találkozik az élete során olyan nehéz pillanatokkal amikor úgy érzi a nyomás miatt váltania kell. Éppen ezért mi vagyunk a legjobb lehetőség!

Válassz minket! Válaszd a Delegot!

 

Gábor Sándor