gyártás termelés munka

A gyártóipar az egész világgazdaság egyik legnagyobb és legbefolyásosabb ágazata. Ez az iparág változatos légkört biztosít, amelyben a munkavállalók hatékonyan mutathatják be a képességeiket. Azok, akik szeretnek naponta új kihívásokkal megküzdeni, problémákat megoldani és emellett még pénzt is keresni, azoknak a gyártóipar egy tökéletes karrier opció lehet.
Íme, pár szuper érv, ami megmutatja, hogy miért is jó a termelésben dolgozni!

1. Sokszínű!

A szakképzett emberek iránti hatalmas kereslet miatt, a gyártás területén a karrierépítési lehetőségek széles skálája kínálkozik. A monoton gyártósorok és a koszos overálok képe már csak a sztereotípiákban köszön vissza. Természetesen ezek a szerepek még mindig elérhetőek azok számára, akik szeretnék, de a technológia modernizációja miatt, egyre szélesebb lehetőségek jelentek meg a szakképzett munkavállalók számára.

2. Kézzelfogható dolgokat hozol létre!

A gyártás arról szól, hogy olyan dolgokat állítunk elő, amelyek könnyebbé teszik az emberek életét. A világon kevés nagyobb elégedettség tölti el az embert, mint amikor látod a munkád gyümölcsét, és azt mondhatod: „Ezt én készítettem!”. A gyártásban dolgozók felelősek azért is, hogy minőségi termékek kerüljenek a boltokba, ilyen szemlélettel a munkás és a vásárló is elégedett lesz az adott végtermékkel.

3. Biztonságos!

Hiedelmekkel és mítoszokkal ellentétben a feldolgozóipar a technológiai fejlődésnek köszönhetően biztonságosabbá vált. Baleset védelmi oktatásokkal, útmutatásokkal segítik a munkavállalókat hogy baleset mentesen hagyhassák el a gyár épületét.
Elmúltak azok az idők is, amikor a gyártók veszélyes vegyi anyagokkal dolgoztak vagy nehéz kézi gépeket működtettek. Mindezen évek alatt a feldolgozóipar földrengés szerű változásokkal szembesült. Az automatizálás és a helyes gépkezelés garantálja, hogy a munkahely biztonságos legyen minden dolgozó számára.

4. Stabil munkahelyek!

A másik ok, amiért érdemes a feldolgozóipart választani, az pedig a stabilitás. A COVID-19 világjárvány megmutatta, nem minden iparág van biztonságban a bizonytalan gazdasági időkben. Bebizonyosodott, hogy a gyártás területén óriási hiány van a szakképzett munkaerőből. Ráadásul mivel a munkaerőpiacon is nagy a kereslet, a munkáltatók magasabb béreket és jobb juttatásokat kínálnak a szakképzett munkaerő megtartása érdekében.

5. Izgalmas!

A gyártás az iparágak széles skáláját lefedi – nehéz, hogy az emberek ne találják érdekesnek. A feldolgozóipar a legérdekesebb csúcstechnológiai iparágak közül néhányat felölel, mint például a repülőgépipar, az élelmiszer-technológia vagy az autóipar. Az új kihívások leküzdése egy teljesen új iparágban minden nap fent tarthatja az érdeklődésedet, egy-egy új technológia iránt. Ezáltal nem csak egy munkát végzel, hanem új dolgokat is tanulsz!

6. Gondolkodást igényel!

A közhiedelemmel ellentétben a gyártósori munkák nem mind ismétlődő, futószalagos jellegű feladatok. Valójában sok modern cég olyan munkavállalókat keres, akik friss, kreatív gondolkodással rendelkeznek, és képesek problémákat megoldani – például kitalálni, hogyan lehetne jobban beállítani egy gépet egy munkához, vagy csak szimplán jobb darabszámot elérni, ugyan annyi energia befektetésével.

7. Megmozgat!

Egy tipikus íróasztalos munkához képest, ahol valószínűleg egész nap egyhelyben ülve töltjük a napunkat, a gyártásban végzett munka aktívan és fitten tart. Jellemzően a különböző munkaköri feladatok sokasága miatt, amelyek nyújtással, hajlítással, emeléssel járnak. A gyártás egy nagy terület, és a munkák széles választékát kínálja. A munka során előfordulhat, hogy össze kell szerelni tárgyakat, termékeket kell mozgatnod, gépeket kell működtetned és így tovább. Olyan pozíciót választhatsz, amely számodra vállalható aktivitási szintet igényel. Így megtalálhatod az egyensúlyt a szellemi és fizikai munkavégzés között.

8. A közösség tagja lehetsz!

Ha a feldolgozóiparban dolgozol jellemzően nem kell egyedül lenned a mindennapokban. A munkanapod során több emberrel is találkozhatsz, akikkel gyorsabban elüthetted az időt egy-egy húzósabb termelés során. Barátokat találhatsz, új embereket ismerhetsz meg ami elősegítheti azt, hogy könnyebben beilleszkedj az adott munkaközegbe és ezáltal jól fogod érezni magad az itt töltött időd során!

Ez lett volna a 8-ok hogy miért jó ebben az izgalmas iparágban dolgozni! Ha szeretsz új kihívásokkal és problémákkal megbirkózni egy-egy munkanap során, akkor ezt az iparágat neked találták ki!
Esetleg máris munka érdekelne? Keresd fel weboldalunkat a következő linken: www.delego.hu és találd meg álmaid feldolgozóipari munkáját!

 

Gábor Sándor