Vedőfelszerelés

A biztonság minden iparágban létfontosságú munkahelyi szempont. A biztonságos munkavégzés megóvja a munkavállalók egészségét és a termelés hatékonyságát. Ez különösen fontos lehet az olyan iparágakban, mint például a gyártás/termelés, ahol nehézgépek vagy berendezések használatára van szükség.
Összeszedtünk pár tippet, a balesetmentes munkavégzés érdekében! 😊

1. Használd megfelelően a gyártási eszközöket!

Gyártás/termelésben, gyakran alkalmaznak speciális szerszámokat és berendezéseket. Ezeket minden esetben, helyesen kell használni a gépkezelő(k) biztonságának biztosítása érdekében. Mindig a képzésen tanultak szerint járj el. Akár egy apró hiba is végzetes lehet nem csak magunkra, hanem kollegáinkra is nézve.

2. Viseld a kötelező védőfelszerelést!

Azok, akik a gyártósoron berendezéseket kezelnek, gyakran egyéni védőfelszerelést kell viselniük, hogy biztonságban legyenek a munkájuk során. Ezen egyéni védőeszközök közé tartozik például a védősisak, a védőszemüveg, a légszűrőmaszk minden más olyan eszköz, amely a munkakörnyezetben a személyes biztonság megóvásának érdekében szükséges. Az egyéni védőeszközök viselését gyakran a munkaadó és a külső szabályozó szervek is előírják, emellett biztonsági gyakorlatok során is oktatják ezek helyes használatát.

3. Vigyázz a veszélyes anyagokkal!

Előfordul, hogy veszélyes anyagokkal kell dolgoznunk a termelés során. Fontos, hogy tisztában legyél a környezetedben lévő toxikus anyagokkal és tedd meg a szükséges óvintézkedéseket, az üzem irányelvei szerint. Próbálj meg mindent megtudni ezekről a veszélyes anyagokról, valamint arról, hogyan előzheted meg a baleseteket, illetve hogyan kezeld azokat, ha ne adj Isten bekövetkeznek.

4. Pihenj!

A fáradtság megelőzése segíthet a munkahelyi sérülések és balesetek megelőzésében is. Tarts szüneteket, amikor szükséges és próbálj meg nyújtózkodni vagy testhelyzetet váltani a szünetek alatt.  Ha lehetséges, próbáld meg a lehető legkipihentebben kezdeni a műszakot, hogy szükség esetén gyorsan tudj reagálni a felmerülő veszélyekre.

5. Rend = Biztonság

A rendezett munkahely = biztonságosabb munkahely. Egy rendezett környezetben könnyebb navigálni és a biztonsági felszereléseket hatékonyan megtalálni. Helyezd előtérbe a szervezettséget és szánj időt a rendrakásra, mielőtt elhagynád munkaterületet. Próbálj meg minden nap külön időt szánni a gyártási térben lévő munkaterületek takarítására és rendszerezésére.

6. Biztonsági előírások

A meghatározott biztonsági szabályok betartása kulcsfontosságú a biztonság fenntartásához a gyártási környezetben. Az erre fordított idő minden egyes feladat elvégzésekor segíthet a szervezett, balesetmentes munkavégzésben.

7. Figyeljünk egymásra!

Figyelj a közelben lévő emberekre munkaközben. Ez megakadályozza, hogy véletlenül megsebesíts magadat vagy akár másokat. Amikor balesetveszélyes járművet például targoncát vagy darut használsz győződj meg róla, hogy nincs senki az utadban és minden esetben óvatosan, precízen végezd el a munkádat.

A fenti pontok betartásával biztosan nem eset bajod! Ha mégis úgy érzed nem megfelelő a biztonság a munkahelyeden, vagy nem tudsz önhibádon kívül egyes pontokat betartani, mindenképpen egyeztess a feletteseiddel, mert az emberéleteknél nincsen fontosabb!

Ha esetleg egy szuper munkát keresnél, látogass el weboldalunkra és válogass kedvedre, a munkalehetőségeink közözött! www.delego.hu

 

Gábor Sándor