magas fizetés

Sokan, akik felmondtak munkahelyükön vagy éppen váltáson gondolkoznak, a rossz fizetést vagy az alacsony juttatási csomagokat nevezték meg a legfőbb okként. Számos cég, kedvező feltételeket kínál a bértárgyalásokhoz. Így már csak a munkavállalókra és persze képességeikre van bízva, hogy mennyit is tudnak keresni. Adunk egy pár tippet, ami talán segíthet a számodra megfelelő bérezés eléréséhez! 😊

1. Lépj kapcsolatba a toborzókkal!

Vedd fel a toborzók hívásait! Ők tudják igazán, hogy mennyit is érnek, a te szakértelmeddel rendelkező emberek és használd ki ezt az előnyödre! Amikor legközelebb megkeresnek egy adott pozícióval, ne félj több információt kérni a pontos munkakörről és persze az elérhető bércsomagokról. Lehet, hogy nem kapsz konkrét számot, de már egy adott fizetési tartomány is hasznos lehet számodra.

2. Képezd magad!

Minél több tudással rendelkezel, annál értékesebb munkavállaló vagy! Új képességek elsajátítása ideális módja annak, hogy erőteljes érveket hozz fel a fizetésemelésed mellett. Ezzel egyúttal jobb helyzetbe is hozod magad, ha tárgyalni szeretnél egy álláslehetőségről, vagy ha akár az előléptetésed kérdése is szóba kerül. A dinamikusan képzett munkavállalók többet nyújtanak a tapasztalatuknál, mivel egy szakképzett munkaerő képes elméleti szinten is egy probléma megoldására. Ez a tudás motiválja a cégeket is a magasabb bérezés megadására bátorítás céljából.

3. Vállalj több felelősséget!

Ez egy tökéletes módja annak, hogy megmutasd a feletteseidnek azt, hogy készen állsz a további felelősség vállalásra és az ez általi szerepköreid bővítésére. A megnövekedett felelősségek egyben szilárd alapot jelentenek a fizetésemelésedhez is. Ezért merj kockáztatni, mert egy próbát megér!

4. Rendszeres visszajelzés kérése

Törekedj arra, hogy visszajelzést kapj a főnökségtől a teljesítményeddel kapcsolatban. Ezáltal megtudhatod, hogy mely területeken kell fejlődnöd, de azt is, hogy feletteseidnek véleménye szerint milyen területeken vagy jó. Amikor eljön az idő, hogy a fizetésemelésről tárgyalj, érvelésedet alapozd arra, amit már a főnököd is elismert.

5. Légy szimpatikus

Lehetsz a cég legtermékenyebb dolgozója, de nehezen fogsz tudni fizetésemelésről tárgyalni, ha senki sem kedvel téged. A rokonszenv valószínűleg jobban hozzájárul ahhoz, hogy mennyit keresel, mint az elvégzett feladataid száma. Ez azonban nem jelenti azt, hogy folyton hízelegned kellene. Légy őszinte, de ne panaszkodj állandóan és törődj a kollégáiddal, mert ők általában megértik a problémáidat, mivel hasonló cipőben mozognak veled!

Ahány cég annyi szokás, de általánosságban mindenki megkapja a jutalmát egy-egy jó teljesítményért. A magasabb fizetések, magasabb felelőséggel is járnak és sokaknak nem igazán éri meg váltani egy stresszeseb munkakör miatt.
Szóval ne habozz! Találd meg álmaid pozícióját te is! Nálunk, a Delegonál!

 

Gábor Sándor