programajánló

 

Május elseje egy fontos ünnepnap a munkavállalók számára szerte a világon. Ez a nap a munka ünnepe, amelyet évente egyszer ünneplünk, hogy tisztelegjünk a munkavállalók és az általuk elért sikerek előtt.

 

De miért pont május elseje? Nos, az első munkaünnep 1890-ben került megtartásra az Egyesült Államokban, azóta pedig számos országban ünneplik ezt a napot.

 

Magyarországon hagyományosan május elsején tartják a munka ünnepét, és az ünnepi események sokak számára fontosak. A közösségi eseményeken való részvétel mellett azonban érdemes megemlékezni a munka történelméről is.

 

A munka történelmének egyik legfontosabb állomása a munkások küzdelme az emberi méltóságért és jogokért. Az ipari forradalom korában a munkások általában rossz körülmények között dolgoztak, és nagyon alacsony fizetésekkel kellett megelégedniük. Az 1800-as évek végén és a 1900-as évek elején a munkások egyre több szervezetet hoztak létre, hogy megvédjék jogait, és ezek a szervezetek végül a modern szakszervezetek alapjait képezték.

 

A munka ünnepét tehát nem csak a kemény munka ünnepléséről szól, hanem a munkások által elért eredményekről is. Az ünnepi eseményeknek pedig az a lényege, hogy a munkásokat megünnepeljék és megbecsüljék a kemény munkájukat. Az életünk nagy részét a munka tölti ki, így fontos, hogy élvezzük és megbecsüljük azt, amit csinálunk.

 

Budapesten számos program és esemény várja az embereket a munka ünnepén. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, hogy hogyan lehet ezt az ünnepet tartalmasan eltölteni.

 

  1. Süllőfesztivál Velence
    április 28 – május 1.

Egyik legnemesebb hazai ragadozó halunk a süllő és egyben a sügérfélék legnagyobb képviselője vizeinkben.” – Tartja a legtöbb horgász, s éppen ezért az egyik legnagyszerűbb egyben sütött halfajtánk is. Bár számos elkészítése módja létezik, de a legkedveltebb a paprikás lisztben forgatott, sózott, fokhagymás változata, amihez petrezselymes parázs burgonya passzol igazán.

De nem csak süllő, hanem vizeink valamennyi pikkelyese megtalálható lesz, természetesen jól megforgatva, ropogósra sütve! Éhes vagy már?

Fentieken kívül vidámpark, játszóház, színpadi programok és kézműves foglalkozás is várj a látogatókat. Helyszín: Velence Korzó

 

  1. Városligeti Majális 2023

A  Városligetben megrendezésre kerülő Majális sok szeretettel várja a majálisozni kívánókat 2023. április 29-30. és május 1. között! Egész napos vidámparkkal, finom falatokkal és szuper programokkal!

 

  1. Majális Vásárosnamény 2023
    április 29., 30., május 1.

A három napos hosszú hétvégén mind a 3 napon különböző programmal várják a vendégeket a Movie Planet Tematikus Családi Élményparkban.

 

Összességében, a munka ünnepe nem csak az ünneplésről szól, hanem az emlékezésről is a munka történelmére és a munkások által elért eredményekre. Az ünnepi események a munkások megbecsüléséről szólnak, akik mindennap keményen dolgoznak azért, hogy életünket jobbá tegyék. Az általam összegyűjtött programajánlók pedig remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezt az ünnepet vidám és tartalmas módon töltsük el családunkkal vagy barátainkkal együtt. Szóval, élvezzük ki a hosszú hétvégét, és pihenjünk ki egy kicsit a kemény munka után!

Azt követően, hogy kipihented magad, nézz szét álláslehetőségeink között.