Ügyvezetőnk, Köves Balázs nyilatkozott a Kamara Online-nak a közmunkaprogram sikerességéről és a további újításokról, amikkel sikeresebbé válhatna a munkanélküliség minimalizálása.

“A közmunkaprogram sikeres: azokat, akik korábban inkább a segélyt választották, valóban kimozdította az otthonülésből – mondta a KamaraOnline-nak Köves Balázs, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke.

A közmunkaprogrammal az egyik kihívás ugyanakkor éppen az, hogy „túl jól sikerült”. Egyre nehezebb ugyanis elérni, hogy a közmunkások továbblépjenek és az elsődleges munkaerőpiacon is megpróbáljanak elhelyezkedni. Itt az idő az érintett dolgozókat aktív ösztönző és akár közmunka-korlátozó eszközökkel a piac felé irányítani. A munkaerőpiacon ráadásul igen nagy a kereslet, több ágazatban a válság előtti időket idézi a munkaerőhiány. A legnagyobb számban betanított munkásra – összeszerelőre, „operátorra” – lenne szükség, ezekre az állásokra pedig a jelenlegi közmunkások is jó eséllyel pályázhatnak – ha nyitottak lennének rá. A SZTMSZ tagjai a feldolgozóiparban 6000 embert azonnal ki tudnának közvetíteni, a teljes munkaerő-kölcsönzési ágazatban ez a szám Köves Balázs szerint 8–10 ezer körül lehet.”

Olvasható a Kamara Online oldalán.

A teljes cikk megtekinthető az alábbi hivatkozáson:
http://kamaraonline.hu/szakerto_valaszol_reszletes/sikeres-e-a-kozmunkap…